Не чакам сняг на Витошка през май,
и цъфнали през зимата градини.
Но иронията на Съдбата няма край,
и плановете ни разбърква от години:
Чиновник обядва от сутрин до вечер,
а неделя залага милиони на покер.
Жена му се кипри със златно елече,
късмет е изтеглила с правилен жокер.
Доцент по история, все чака заплата,
спират му тока, от газове страда!
Луд яде баница... лети със колата,
доволно пиян, бута жилищна сграда.
Политици надигат сред театъра шум,
подписка правят за обща култура.
Олигарси броят тлъсти пачки на ум,
синовете им пият бутилки с тинктура.
Любовта е платена... в стиха на поета,
с улични музи, той драска поеми.
Ромео живее, но не спи с Жулиета,
и изобщо не иска любовни проблеми.
Диктатори правят събрания в кръчми,
а “масите” там са вечно удобни...
Героите плуват в океаните с бъчви,
а нощем ги гушкат мъже благородни.
Всички грешат - ненаправили грешки.
Влюбени двойки пропускат сеира.
Царят е гол сред безмозъчни пешки,
и Съдбата с ирония наказва Всемира.
Юри
Йовев
Май 2019 г
© Yuri Yovev Все права защищены