Виж, имам нещо да ти кажа.
Снощи слушах една песен.
Не търси бележка от мене.
Пиши ме в графата: изчезнали.
Снощи слушах една песен.
И разбрах, че няма спасение.
Но не си отивам заради тебе.
Просто отивам при себе си.
Знам, утре в емисията “Изчезнали”
Ще показват моя снимка и заучен текст.
Ще напомнят, че няма оставена бележка.
Повечето хора просто канала ще сменят.
Виж, имам нещо да ти кажа.
Този свят не е удобен за мен.
Имах други мечти и очаквания.
Сега съм просто един беглец.
Превключи канала и ти.
Знаеш, че няма да се върна.
Знаеш, че няма смисъл от сълзи.
Изчезналите обикновено са убити.
Понякога от нож или куршум,
Друг път - от безразличие.
© Ваня Накова Все права защищены
Всичко винаги ми напомня за нещо или някого, което явно е проклятието да имаш памет.