17 авг. 2012 г., 09:42

Изкуствен смях 

  Поэзия » Философская
691 0 2

Тъжен клоун, с усмивка наобратно,

от съдбата безпощадно удрян многократно.

Клепачите тъгуват и смирено падат,

сълзи от злобата на хората се раждат.

 

Публиката е удовлетворена, щастлива,

а клоунът безвъзвратно вътрешно умира.

С тропот на сцената се срива,

прахоляк и кръв, но защо ли никой не унива...

 

Клоунът бе безмилостно сразен,

смехът не му се отрази добре онзи ден.

Смърт, подарена на човека в обектива,

светът с "палячото" за жалост си загива.

 

Да видим, щом падне и последният гримиран,

кой ще легне долу, мъртъв и безжизнен.

Да видим докога смехът ще е от полза,

изкуствен и роден от зелената банкнота.

 

Рано или късно обаче, знае само робът,

последен на всеки ще се смее гробът!

© Иван Ценов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Библията е книгата даваща най-много смисъл и мъдрост у един човешки живот!!! Поздрав!
  • Рано или късно обаче, знае само робът,
    последен на всеки ще се смее гробът!

    Това е единственото сигурно, което ще се случи!
    Поздрав!
Предложения
: ??:??