16 нояб. 2010 г., 16:27

Изневяра 

  Поэзия » Другая
520 0 9

Ще дочакам завръщането ти тази нощ
и в ресници съня си ще скрия,
ще разпаля студа, ще зашия със нож
болен спомен; ще сложа босилек. 

А в сърцето ще скрия сакрална тъга
и писмата до стар обожател.
Вероятно ще седна да вечерям сама,
ще поканя за гост тишината.

Мисълта ми разпътна; тя отдавна разбра
как далече от мен да пътува.
И навярно ще свири с цигулка нощта,
а душата ми с друг ще танцува.

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??