2 янв. 2008 г., 13:07

Изповедта на една крепост 

  Поэзия » Другая
2050 2 26
Не всеки път крилете са криле.
Короната - не винаги корона.
Изтърка се от голите крале
позлатата (и кармата) на трона.

Мисли добре дали да ме воюваш.
Зад мойте укрепления е празно.
Пропиха ме владетели в пируване.
Зачумиха ми страх. И съм заразна.

Фанфарно вдигах падащите ангели.
Безстрашно короновах безкоронните.
Месии си кръщавах (безевангелна).
Кръстосваха ме черните ми конници

и палеха колибните ми вери,
и драконово дъвчеха девици.
Дълбаха ме с граалови потери.
Изтребиха вълшебните ми птици.

И днес съм зла и бедна на легенди.
В мен няма въздух, вяра... или време.
Раздадох ги безсъдно. Без аренда.
Мисли добре дали да ме превземаш.

© Елица Мавродинова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??