Намирисвам те, красива смърт.
Усещам полъха ти отдалеч -
пробождаш ме с кървав меч
и къпя се в кървящи ями.
А там, някъде в реалното, стоят
присвили тъжните усмивки.
Гледам ги аз и броя,
унизителните, подли присмивки.
Зажаднял съм за истина,
за човечност у всеки,
за мига на човека - истински,
за прераждането на вашите души.
© Димитър Атанасов Все права защищены