Желание
Човек съм като всички
и се страхувам от смъртта,
но не искам и не давам
да ме глътне черната земя.
Гробовете мен ме задушават –
там са много и е тъмнина,
костите са грозни, отвращават,
това не е достойно за жена!
Когато си отида, искам да горя,
искам мъртва да усетя края!
А после да почувствам свобода
и спокойно да посрещна Рая.
Ще се мъча, ала за минути
няма да съм като вас в пръстта.
Червеите нека да си лазят
по изстиналите ви тела.
Аз ще литна много нависоко,
тогава ще разпръснат и прахта.
Душа и тяло ще се слеят
и обещавам, пак ще се родя!
© Айлин Мустафа Еврен Все права защищены