27 окт. 2017 г., 19:24

Житейско 

  Поэзия » Другая
525 4 16

           В годините отминали се спъвам,

           пренасям болките си през река.

           Винаги срещу течението плувам,

           да стигна жив от другата страна.

 

           Не намирам,никога не търся

           да ме побутва някой зад гърба.

           Сизиф* роден във друго време,

           търкалям делниците към върха.

 

           За мъките си с вятъра говоря,

           мечтите си споделям със дъжда

           и тайничко в душата си се моля,

           да стане малко по-добър света.

© Хари Спасов Все права защищены

*Сизиф-в древногръцката митология.

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??