29 июл. 2009 г., 23:14

Житейско 

  Поэзия
1228 1 19

                    (посветено)


Не тъгувай по измамно бъдеще,

по щастие, измислено от хората.

Понякога го търсим и се връщаме,

залитайки от пътя и умората.

 

А всъщност без посока сме вървели

във гонене на някаква безсмислица

и най-накрая, безразлично спрели,

разбираме, че сме напразно скитници.

 

И питаме се за какво е всичкото -

надбягването с времето и другите,

реденето на изхабени срички,

двусмисленият прочит на заслугите

 

и болката, че някак сме допуснали

в живота да преминем без участие...

А ти недей, недей да го пропускаш!

В това се крие истинското щастие.

© Нина Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??