ЖИВА СЪМ
Запирах сълзите. Напразно. Потекоха.
А сушата дава ми свойто лице.
Попиха. В браздите дълбоки се стекоха
и скришом ги бърша с корави ръце.
В живота се вкопчвам. Така ме опива!
И докато бие в гърдите сърце,
пресипвам от викане: Жива съм, жива!
А сушата дава ми свойто лице...
© Димитринка Калева Все права защищены