Нивата на комфорт и сигурност
се сриват бясно към критична точка -
"Пътят напред" оказва се миниран
и "няма как", и "нито ден отсрочка"...
"Пътят назад" обаче сме го срутили
и - въпреки че може да не иска -
човек му се налага да научи
да СЕЕ, за да жъне и да гризка...
Налага му се още да СПОДЕЛЯ
със ближния си - всяка своя ризка.
Не иска ли - тогаз по него стрелят...
Живеем на планетата "Огризка".
© Кирил Ценев Все права защищены