27 авг. 2014 г., 21:50

Кажи ми, циганко 

  Поэзия
1254 2 38

Кажи ми, циганко, дори

и смърт да крие черната утайка,

а знам че лъжеш - за пари,

но днес за мен си и баща и майка.

 

Кажи ми, циганко, гадай,

какво се крие в шарената чаша,

надежда само ми продай,

та и от смърт да се не плаша.

 

Продай ми, циганко, мечта,
за мене мила златото е плява,
мисли за мене: Будала!
Но знай щастлива съм такава.

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??