Кажи ми, циганко, дори
и смърт да крие черната утайка,
а знам че лъжеш - за пари,
но днес за мен си и баща и майка.
Кажи ми, циганко, гадай,
какво се крие в шарената чаша,
надежда само ми продай,
та и от смърт да се не плаша.
Продай ми, циганко, мечта,
за мене мила златото е плява,
мисли за мене: Будала!
Но знай щастлива съм такава.
© Надежда Ангелова All rights reserved.