22 апр. 2018 г., 23:25

Как си тръгва Любовта 

  Поэзия
712 2 4

Аз зная как си тръгва Любовта.

Жигосана със знак за безнадежност.

Живяла със усещане за дом,

ръце грижовни и за нежност.

 

Уплашена, със парещи очи.

Със хиляди въпроси във главата.

Объркана от спомени – стрели,

и без светулки в тъмнината.

 

С устни, напукани до кръв.

Блуждаеща, отричаща живота.

Без упрек за внезапна смърт,

без знак за пътя към Голгота.

 

Приведена, с раздрани колене.

Охулена, жестоко наранена.

Загубила разсъдъка от скръб,

че няма корен, че е опетнена.

 

Така си тръгва Любовта.

Без въздух, а сърцето блъска.

Завесата след нея пада.

На Любовта сърцето ѝ се пръска...

© Детелина Стефанова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??