12 нояб. 2009 г., 17:13

Какво е щастие 

  Поэзия
1665 1 8

Попита  ме едно дете:

"Какво е щастие, госпожо?

Не се улавя със ръце,

защо без него да не можем?"

 

Въпрос наивен, детски смях,

очакващ поглед да отвърна...

Сред уличния шум и прах

ръчичка малка ме прегърна.

 

В очи невинни заигра

една искричка доверчива -

"кажи ми, как да разбера,

кои дечица са щастливи".

 

От изненада онемях,

детето на колене сложих.

О, Господи, какъв ли грях

изкупвам? Май се разтревожих...

 

Какво е щастие? Не знам.

Я виж, дете,  цъфтящо клонче

накланя листчета насам.

Ще ти предложа и бонбонче...

 

Момиченцето засия -

"така ли, толкова е лесно!

Та щастието на света

били са хората чудесни!"

© Вики Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??