11 окт. 2024 г., 10:44  

Каквото имам, стига и за двама 

  Поэзия
123 1 11

КАКВОТО ИМАМ, СТИГА И ЗА ДВАМА

 

Наплете мракът тънка прежда

по хълмовете край града

и кош със звездни таралежи

търкулна в близката межда.

 

Избухнал в августовска вечер,

прелял от дивия пчелин,

брокатен, в залеза изтече

медът връз топъл лунен млин.

 

Какво пиянство на душата!

Обръгналите сетива –

препили сладост и позлата,

притихват в сухата трева.

 

И дишат на стеблата зноя,

изпил зелената им кръв.

И тази нощ взриви покоя

в сакрален купел – златна връв.

 

Обичам този хлад да дишам –

кенар с тютюнев аромат!

Без многоточия излишни

е превъзходен моят свят.

 

И ти ела, и гост бъди ми –

ще ти разстеля нежен мъх,

ще те гостя с най-благи рими,

преди да вземеш моя дъх.

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??