Малко повече от просяк,
но не ща да съм крадец!
Много повече от умен,
но не ща да съм хитрец!
Малко по-сърцат от заек,
но не ща да съм храбрец!
Малко по-добър пред Господ,
но не ща да съм светец!
Много, много по-пречистен
и от пролетен дъждец!
© Хари Спасов Все права защищены