23 апр. 2008 г., 08:58

Капан 

  Поэзия
531 0 6

                    

                                             Какъв капан от безнадежност,

                                             каква лъжа от обич неосъществена.

                                             Изкуство да живееш уравновесена,

                                             когато си до болка ужасена.

                                             Семейство, дом, деца са грижа твоя.

                                             Загрижена за всичко у дома.

                                             За тебе е останало на воля

                                             да мечтаеш в средата на нощта.

                                             Правата ти са очертани ясно -

                                             да си стоиш в дома на тясно.

                                             Да си щастлива, ако ти остане време,

                                             пред телевизора щом съпругът дреме.

                                             Да си доволна от живота.

                                             Да носиш гордо ти хомота.

                                             Да се усмихваш през сълзи,

                                             без право да те заболи.

                                             Какъв капан от безнадеждност.

                                             Каква лъжа от тебе изградена.

                                             Как искаш тя да бъде разрушена,

                                             защото ти си вече изхабена.

© Илиана Петрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • "Да си щастлива,ако ти остане време..." А,не! Да си щастлива непрекъснато!
  • Така е - това, което може човек сам да си причини....Уви! Поздрав, много ми хареса!
  • тъжната истина...капан за себе си...сами влизаме в него...
    развълнува ме...с обич, мила Илиана. Много хубав стих!
  • Здравейте и усмихнат ден на всички!
  • действителността е точно такава Илиана...
    с уважение !
  • Реалност, която си създаваме сами!
    Всеки има право на своето щастие!
    Поздрав, Илиана!
Предложения
: ??:??