4 нояб. 2008 г., 20:33

Картините 

  Поэзия
500 0 6

                     На Димитрова (Лилия Нейкова)

                      с благодарност за коментара и!

 

Картините са мъртви съзерцания.

Въздействат на зениците  единствено.

Не носят страх и хлипове ридание.

Не те взривяват с мрачните си истини.

Декоративно ти красят миражите.

Разказват ти измислени вълнения,

но няма болка да прогони стражите

на твоя дух в разтърсващи селения.

Картините са кръпки от илюзии

в интериора ни от ежедневие.

Поглеждаш ги и вече си охлузен

от красотата им. Изпитваш ревност.

Не е това,което те докосва.

Те пълнят самотата ти с копнежи,

но отговор на твоите въпроси

не носи приповдигнатата нежност.

Навеждаш поглед. Свиваш си зениците.

Наоколо светът е осезаем.

Не е изтънчен. Там са само скиците.

Художникът ги е вземал назаем.

 

© Валентина Шейтанова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??