В недрата земни
лопатите ридаят
земя се свлича
шепнат гласове
а горе, в къс небе
слънчеви лъчи играят
дъхът на пролетта
копачите зове.
А те след всеки удар
слизат по надолу
и търсят царството
на живата вода
потта се стича
очите огън пари
но виждат в дълбините
Оазис със мечтаната река.
Глината в ръцете
като восък лепне
нейде под краката
блясък на вода
сякаш в дълбините
тайнствен глас им шепне
"Изворът е близо,
посегни с ръка".
Май, 2018г
Френклиман, Гавраил
© Гавраил Йосифов Все права защищены