На плещѝте си носим доста декади,
но сме с очи за живот ненаситни.
От утре да бъдем за кратко номади,
с дух и живец космополитни.
Да седнем е време на маса за двама,
в синьо-бяла таверна на Тасос.
На чаша узо, сафрид, и размяна
на съседско и приятелско - "Ясас".
Не е късно за японските вишни,
за бледорозово, мимолетно Ханами.
Да сведем чела пред Всевишния -
подарил ни това съзерцание.
Джипси с китара и танц Булерия,
в маршрута дали да не включим?
На хамон и гарафа ароматна сангрия -
да послушаме "Бесаме мучо".
Да нарамим пътните чанти,
биологичният защото тиктака.
Без посока и без тути кванти -
майната му е ключът от бараката.
© Илия Станков Все права защищены