17 сент. 2023 г., 14:04

Когато порасна 

  Поэзия » Для детей
296 1 4

Дядо ми е стар моряк,

в морето влезе пак

рано, рано, в зори

с мрежите си риба да лови.

 

Лодката отплува в тъмата

над морето развяла си платната,

като чайка в сивото небе,

в полет разперила криле.

 

Когато порасна аз,

от пристана на родният Бургас,

към далечни страни, на търговия,

ще отплувам за поредната кирия.

 

Аз ще бъда капитана

на кораба в морето, в океана,

смело ще го водя, без проблеми,

сред надигащите се вълни големи.

 

Щом след време се завърна,

моят дядо ще прегърна

и ще видя радостта да плаче,

че пораснало е малкото юначе.

 

                кирия - печалба

 

© Никола Яндов Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Когато порасна, искам да стана... »

24 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??