12 апр. 2007 г., 15:20

Когато се завърна 

  Поэзия
940 0 4
     

 

Когато се завърна в тази стая

ще я намеря тъжна и задушна.

Ще я намеря изразходвана

от спомени за топлина.

Ще бъда малка и сама.

Ще бъда малко по-бездушна.

Навънка ще реве града...

и аз ще го послушам,

като реквием

                       за края на света.

Когато се завърна в тази стая

ще я намеря остаряла и ненужна,

Ще я погаля някак тъжно...

Ще я отключа с тишина,

със тишина ще я заключа.

Когато се завърна в тази стая,

разплакана ще я приспя -

като любимо куче.


12.04.2007

© Елица Мавродинова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??