9 окт. 2013 г., 00:49

Кой в машина за сълзи ще се познае 

  Поэзия
389 0 0

От детските очи какво остана

 след хаоса в Сирийската страна?

 Болят като дълбока, тежка рана

 от още незапочнала война.

 

Те сякаш са пресъхнали герани.

Светът е ехо, който в тях кънти.

Нима бездушието поглед ще им стане? 

Кой вади с шило детските мечти?

 

Те искаха гнездо под своя стряха.

Те искаха безгрижни да летят.

Но хищни зъби полета им спряха.

Какъв е този всеозъбен свят?

 

Сега поемат с шепи милостиня.

По кучешки във клетката скимтят.

Решетъчно за тях небето синьо,

присъда е за детския им свят.

 

Машини за сълзи ли сме - кажете? 

Кой ще поеме цялата вина?

Защо безжалостно си режеме ръцете, 

създавайки война подир война?

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??