22 нояб. 2019 г., 22:56

Коледа 

  Поэзия » Другая
1001 0 8

Ей, небето се навъси.

Притъмня. 

Над земята сняг заръси...

Побеля.

 

А във къщите е топло. 

Пън гори...

И шетнята е голяма - 

от зори.

 

Виж, софрата е готова - 

пребогата.

Да е идната година

по-богата.

 

Коледари - рой другари - 

вън припяват. 

Да сме живи, да сме здрави! - 

благославят.

 

Йорданка Туджарова

 

 

© Йорданка Туджарова Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Коледно наричане »

20 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??