23 дек. 2011 г., 10:35

Коледа - празник семеен 

  Поэзия
762 0 13

Този Празник свещен –

благославя дома!

Празник е!

Празник семеен!

Тук, на масата,

както му е редът,

има всичко –

и вино, и гозби...

има боб и ошав,

има питка с паричка,

незапалена още свещичка,

има... има...

Какво още има?

А, да!

Ти обичаше постни сърмички...

Тази нощ ще се върнеш

и ти у дома!

Не е празно,

домът ти те чака!

Ще те срещне зарадвана

моята душа,

че от него, тя само остана!

Само нея успях да опазя! Прости...

Виж!

Подарък за теб съм скатала –

неизплакана още

кристална сълза!

Донеси ми ти

Празничен спомен!

Пийте!

Пийте с ранената моя душа

от виното –

за дните предишни,

за раздели и срещи,

за Бог да прости!

Пийте даже за здраве

и помен!

Светъл празник е!

Празник е! Бог се роди!

От зори още мама ни чака,

а и татко,

той същи ни чака в зори..

Пак при тях се завръщаме

с кака...

За добро ли, за зло ли,

но Господ на нас

не ни даде,

ни шанс, ни отсрочка,

като прах разпиля

дом, семейство, любов

и ни върна

в отправната точка!

Слава Богу,

че още ги има и тях!

Слава Богу,

че още ни чака

непорочната,

майчина, чиста любов –

две свещички догарящи в мрака!

© Ваня Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??