15 июн. 2011 г., 23:20

Козът на Жокера 

  Поэзия » Другая
499 0 3

 

 

Вече нямам аса, скрити в ръкава на топло.

Дълго, твърде дълго с тебе играхме без коз.

Ти спечели. Аз изгубих. Стига толкова!

Време е всеки да тръгне по свой коловоз

и да разбърка небрежно тестето отново

или там каквото остана след тази игра.

Ти си силен, пък аз, от онази рядка порода –

не падам по гръб и не печеля на всяка цена.       

Картите! Паузата свърши. Ново наддаване.

Мълчиш. Много дълго. Знам, отново си пас.

Няма игра. Няма колоди. Няма залагане.

Само гърбав Жокер се хили от един пасианс.

 

 

 

© Даниела Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??