18 апр. 2013 г., 13:11  

Кучешка история 

  Поэзия
1387 1 23

  КУЧЕШКА  ИСТОРИЯ

 

Чипираха  му лявото  ухо.
Какво там пише - дяволът си знае.

Лишиха го от светлата любов.
Но тя - инат, в сърцето му витае.

Видя я. Чудна, ангелска персона!
Залюби страстно нежния ù профил.
Тя вози се във джип за двеста бона.

Той спи до боклукчийска стара кофа.

Контейнерите бяха му оазис.
Маркирал бе тук вярата в живота.
От тежка смрад душата бе опазил.
Делеше хляб, постеля с Идиота.

Със него се събуждаше. Научи
от него пак две рими, че и песен.
Тъй влюбеното неразумно куче
зачака свойта приказна принцеса.
 
И не, не закъсня, но го подмина.
Съдба ли? Просто маркова каишка.
Остана сам сред песове дузина.
Отрони стих и лаеща въздишка.

И тук е време сякаш да приключа
без ударни  поанта и поука.
Разказах ви за уличното куче,

скопената любов... И за боклука...

© Алина Стоянова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??