29 июн. 2021 г., 22:37

Кварталната липа 

  Поэзия » Гражданская
288 0 2

 

И юни вече прева̀ля.

От южния дъх

чак въздухът трепти.

Рони лятото

по плочника и тротоара

прашец от цъфнали липи.

Жълти облачета аромат

разлива всяка вейка.

Опива…                                                                 

Баби седят

на раздумка  

по хлад на кварталната пейка.

Каква ли не хрумка

е чувала тази липа

над главите на всеки?

Приказки за

любови,

за грешки,

за загуби

и изневери човешки…

Ето сега…

Може би ефирните рокли,

смелите деколтета

и дълги бедра

на младостта

коментират двете.

Спомени 

с нотка тъга…

Изпусната въздишка

по тяхното лято.

Слуша натежалата липа.

Размисли и нея обземат

за … есента.

 

© Даниела Виткова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??