9 авг. 2011 г., 14:42

Къде 

  Поэзия » Другая
432 0 2

Къде така си тръгнал ти, къде?
Тъй жарко пари пясъкът нозете,
понесени от бурни ветрове на вихъра
летят крилете.

Тъй сиво ти се струва синьото небе.

И по-дълбоко сякаш е моретo.

Самотна чайка сухо крайче си кълве

и вие като вълк нахално псето.

 

И барът празен ти се струва,

и чашата е наполовина празна.

Обгърната във дим нощта танцува..

Ти, свел глава, ръмжиш, но не приказваш.

 

Забулени от тежки снегове

са спомените пазени в сърцето.
Оставили са белег на лицето ти

и болката, и тез сълзи проклети!

 

Къде отиде слънчевата радост?
Дали не гониш нея в този мрачен ден?

Нима излязъл си от онзи страшен замък,

във който сам държеше себе си във плен?

© Вероника Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??