15 авг. 2012 г., 10:32  

Къде ми отиде писалката? 

  Поэзия » Любовная
442 0 0

 

Къде загубих строшеното огледало
парченцата на което в себе си забивах
бавно и тихо
и рисувах с кръвта?

 

Къде забравих шишенцето със отрова
жадно пиех от което, за да ми превърне
сълзите в мастило,
за да пиша със него?

 

Кой ги взе и ме остави без кръв, без сълзи,
и с глава празна, и очи слепи, и уши глухи
и шапка и писалка една
ала без мастило?

 

Защо ми той даде тази пуста капела,
От слънцето щом срам вече нямам, и кожа,
която да изгори,
та от него да се крия?

 

Защо ми е пръчица празна, без вълшебство
да тече през нея и следи да оставя
по вятъра книжен
ненужна е тя вече за мене...

 

И как дъжд отровен заваля изведнъж
и целия свят огледало кристално стана
и цялата аз
се в мастило претопих?!

 

Как пак ще се разстеля по полета бели,
и живот там ще пропее и ще багря със магия!
Но....

Къде ми отиде писалката?

 

 

© Малката смърт Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??