4 мар. 2005 г., 12:00

КЪМ 

  Поэзия
876 0 2

Смразен от белотата непосилна
в безизходно вълшебно настояще,
залитам в кръгозорите менящи се
и рея се в самотно изобилие.

Безброят светове несподелени
изгрява със съзвездната си прелест
и вика ме, и аз ще го населя -
тук всяко Мен навек е възцарено,

но литвам пак към вечното изгнание
с духа на произвола в пустотата;
Пространството божествено поклаща
безцветния си лик: в неназованото,
 
във  взора му бездънен се оглеждам.
Всемирът се усмихва като Ти,
родена между двете самоти,
ти в проход неизведан ме повеждаш.

В поличбите те следвам на дъгите
към твойто неизбежно сбъдновение:
попътното ликуващо безвремие
пристъпва и в недрата ти ме вплита.




© Константин Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??