9 нояб. 2020 г., 07:56  

Късче лято 

  Поэзия » Пейзажная
219 1 0

 

Премръзващ, 
Оглеждам се и търся
Някой миг от слънчевото лято
Сгушен и забравен, 
Криещ св във някой ъгъл,
Неотлетял 

Със птиците на юг, 

Слънчевото зайче,
Уплашено, объркано,
Незакриляно останало със мене тук,
И търсещо моето човешко тяло,
За да се гушне там.
И да останем.
Даряващо ми душица топлинка.
Така, 

Тихичко,
Прегърнати,
До първото кокиче,
До онзи първи полъх 
На живот,
Шумолене,
До първата слънчева целувка
И усмивка
На пролетта.

 

9.11.2020

© М В Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??