9 сент. 2024 г., 08:03

Летен дъжд 

  Поэзия » Любовная
139 5 12

ЛЕТЕН ДЪЖД

 

По пръстите ми лепне сладостта

на лятото – триумфът на пчелите.

Дъждът е благослов и благодат –

от нотописа му дано заспите.

 

В една минута юли се стопи,

захлупи под лъжичка мед квартала.

Попи – подир примрелите липи,

дъха на чай възглавката ми бяла.

 

Бе лесно да сънувам дълго в цвят

подир ръмежа на дъждеца ситен.

След тази нощ дали си по-богат?

Дали за мене беше ненаситен?

 

Ще ме събуди рано сутринта,

брезичката, която тихо хлипа.

Ни сенчица, ни спомен от дъжда –

разпявал до зори улука дрипав.

 

Дъхти на прясно мляко и озон,

небето е изплакнато до синьо.

Блестящият пред мене хоризонт

е сякаш къс от детската невинност.

 

И въздухът е пълен с аромат –

за който нямам даже точни думи.

Сега да кажем сбогом на дъжда,

прощаващ греховете помежду ни.

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??