11 дек. 2007 г., 14:19

Липсваш ми 

  Поэзия
1260 1 9

Липсваш ми - не знаеш колко.

Липсваш ми - дори до болка.

Липсваш ми - във време на мълчание.

Липсваш ми - убийствено страдание. 

 

И ето, там в скалата ще се скрия,

скала, отронваща сълзи от камък,

ще искам с падналите камъни да скрия,

сърце на пепел станало от страстен пламък. 

 

Това сърце, което чакаше покорно,

сърце, което скитало се безпризорно

и аз със него губех се в живота,

дори когато водеше ме надълбоко. 

 

Липсваш ми, сърце

     - не ме оставяй сам.

Обичам те, сърце

     - туптящо във човешка длан. 

(Lingerie)

© Николай Стойчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??