1 июн. 2018 г., 20:57

Листото 

  Поэзия » Другая
561 0 0

Най-сетне се откъсна от дървото,

и полетя свободно над света – листото!

Усети свободата и разбра,

че по-различно е от другите листа.

 

Размаха тъжно клони старото дърво:

"Попътен вятър мое мъничко листо,

само ще бъдеш в този свят огромен,

но моята корона ще ти бъде топъл спомен.

 

Ще преминеш през облаци, бури, порои,

но моята обич през света ще те води.

Ще падаш, ще политаш отново само, но помни,

че някъде чака те, едно вековно дърво!"

 

© Мая Все права защищены

На моите пораснали деца ( листа ). Честит празник!

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??