7 июл. 2009 г., 22:42

Литературен романс 

  Поэзия » Любовная
509 0 4

Поет безпаметно се влюби в поетеса.

Изгуби се в балканите ù стръмни.

И дъжд го вледенява, тъмен вятър – среса,

но скоро над душата му ще съмне.

 

Завихря във въртоп изтръгнатите стволи

стихия, глухо в бреговете вила.

Той вече своите пристанища събори

и чака с девет бесни бала в кила.

 

Поет отчаяно обикна поетеса.

Поетът – вечното момче, порасна.

И ангел бързокрил на Господ вест донесе:

за любовта вселената е тясна.

© Аноним Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??