30 янв. 2014 г., 17:31

Ломни ме 

  Поэзия » Любовная
511 0 1

Ломни ме като есен в зимите студени,

като кокиче насред пролетта.

Помни ме като слънце във виелици свирепи,

като жар там някъде в пепелта.

 

Ломни ме като лястовица бяла,

неотлитнала на юг през есента.

Помни ме като пеперуда волна,

прелитнала над високата гора.

 

Помни ме като росата сутрин плаха,

погалила малките и самотни цветове.

Помни ме като реката силна и смела,

лъкатушеща през много светове.

 

Помни очите мои щом те видя,

чуй и струните на моето сърце.

Помни и душата моя бяла,

защото там ще нося твоето сърце.

 


 

© Атанаска Чочкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Заглавието е интересно.
    Извън шегата - тук според мен няма поезия, но поне има смисъл. Моят съвет е да се пазиш от клишетата и да търсиш по-интересни рими.
Предложения
: ??:??