5 июл. 2007 г., 14:39

ЛУНЕН СЪН 

  Поэзия
948 0 20

Натежала луна като гроздове висне

и се дави в очите на неми сърца.

Нежността им смутена в ръцете ще стисне.

Моделира луната очите в слънца.


Разпокъсани устни от бързи целувки,

плаха страст във следи от вечерния плач.

Приютени мечти, съхранени милувки...

Патрулира луната - дискретен пазач.


С нежността претворени  сърцата изгряват,

а  безгласни говорят  две неми очи.

Гроздолика, луната да хванат успяват.

Натежало от обич, небето мълчи...



05.07.2007 Г.
Д.Дечева

© Дарина Дечева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??