28 июн. 2017 г., 15:11

Лято 

  Поэзия » Для детей
1254 2 3

Лято

 

Слънце, шапка, сладолед, море,

шарена рокля и розови чехли,

стъпки боси и синьо небе,

пълни очи със въпроси.

 

Люшкат се сребърно-златни вълни

и горещият пясък е златен.

В моите сини очи погледни,

в тях виждаш ли своето лято?

 

Мълчалива протягам ръце.

Сега си имам мъничка тайна–

да сбера в своето малко сърце

морето безкрайно.

 

© Албена Стефанова Все права защищены

Стих от това стихотворение ще даде заглавието на шестата ми поред, но първа книжка със стихове и песни за деца "Имам си мъничка тайна"

Произведението е включено в:
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??