Лято
Слънце, шапка, сладолед, море,
шарена рокля и розови чехли,
стъпки боси и синьо небе,
пълни очи със въпроси.
Люшкат се сребърно-златни вълни
и горещият пясък е златен.
В моите сини очи погледни,
в тях виждаш ли своето лято?
Мълчалива протягам ръце.
Сега си имам мъничка тайна–
да сбера в своето малко сърце
морето безкрайно.
© Албена Стефанова Всички права запазени