29 авг. 2014 г., 20:54

Лъч междузвезден 

  Поэзия » Философская
357 0 5

Толкова много боли,
на моменти сърцето се къса.
От очите валят пак сълзи
и въпросът "Защо?" не прекъсва
да дълбае душата с длето,
да жигосва и пали плътта ми.

Как да спра и тези води
придошли със злото от Ада,
да изтръгна отровни бодли
с тази орис - дълбока оврага,
която друг за мен начерта
и реши - като дан се полага.

Не приемам аз тази съдба.
Не приемам агнец да съм жертвен,
ни на клада от кръв да горя
в черен траур зъл и бездействен, 
душата все да тъй да боли.
Затова ще съм лъч... междузведен.

© Таня Мезева Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??