17 февр. 2010 г., 15:30

Любов 

  Поэзия
692 0 10


Любов

 

 

Тя мина покрай мене във дъжда.

За миг се спря

                  и после ме отмина.

Затичах се... Разбрах.

                  Не бе сама -

завърза плод

                  в съседната градина.

 

... Отмина лятото.

Там плодовете не узряха.

Окапаха зелени във пръстта.

Задуха, застудя...

                  и дъждовете спряха.

Ще завали ли

                  и за мен дъжда?

 

                          02 юни 1989 година

                          гр. Търговище

 

 

 

 

© Надежда Маринова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??