Любов
Тя мина покрай мене във дъжда.
За миг се спря
и после ме отмина.
Затичах се... Разбрах.
Не бе сама -
завърза плод
в съседната градина.
... Отмина лятото.
Там плодовете не узряха.
Окапаха зелени във пръстта.
Задуха, застудя...
и дъждовете спряха.
Ще завали ли
и за мен дъжда?
02 юни 1989 година
гр. Търговище
© Надежда Маринова Всички права запазени