Елексир бъди ми, да те вкуся!
Нощ бъди, за да се скрием
с теб насаме, дори в съня си,
да преоткрием, че сме ние!
Бъди ми болка, да те усетя,
навътре в тебе да прозра!
Ще стана знак за ветровете -
да я разпръснат на мига.
Вино бъди, да ми нагарча,
във пътя ми бъди вселена!
До мене - извор, в мене - жажда,
Любов и нежност, в нас родена!
© Стойна Стоянова Все права защищены