8 сент. 2022 г., 12:16

Любов свещена 

  Поэзия » Философская, Гражданская
251 1 1

                       

              Любов свещена

 

 

Една любов от люлката аз нося,

към моята майка, тя ме е родила.

Любовта си дарявам любов не прося,

майка ми със своята любов ме е дарила!

 

Една любов аз нося в моето сърце,

към моята родина, моята родина страна.

Тук аз се родих и пораснах от дете

и нося я в сърцето си и в моята душа.

 

Една любов, това е едно свято чувство,

което кара те изтръпваш изведнъж.

Когато гледаш родната земя и небето

и погледа ти се рее на шир и надлъж .

 

Една любов към планината и рода,

към горите, нивята и Черното море 

Любов към фолклора и песните на народа.

закърмен съм с тях аз отдавна, още от дете!

 

 

 

© Валентин Миленов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??