20 февр. 2024 г., 21:28

Любов, за която ми се мълчи... 

  Поэзия » Любовная
204 3 2

Макар, че изгубвал съм вяра

и съм лазил след празни надежди,

аз все още наум си повтарям,

че любовта ни бе неизбежна...

И от време на време се питам,

как живял съм без теб в този свят,

и защо толкоз дълго се скитах

сред безкрайност от самота...

Ти не тръгвай по други пътеки.

Аз отдавна пребродих ги всичките. 

Гол вървях, без щѝта и доспехите, 

по душа от душа необичана... 

Остани там, където те имам, 

в най-дълбокото кътче за обич. 

Ти си глътка забравено вино, 

и отпил те веднъж, искам повече... 

Не заспивай до чуждо дихание, 

нежни думи на друг не изричай! 

Не бъди моят гняв и страдание, 

да не мога тъжно да те обичам... 

А бъди плод на силната вяра, 

дето върна се в мойте очи, 

онемял безнадеждно, че нямах 

любов, за която ми се мълчи... 

 

©тихопат. 

Данаил Антонов 

19.02.2024

 

 

 

© Данаил Антонов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Стихове, отразяващи същината на любовта…

    “А бъди плод на силната вяра,
    дето върна се в мойте очи,
    онемял безнадеждно, че нямах
    любов, за която ми се мълчи... “
  • Красиво! Мълчи си и се радвай на любовта, която имаш
Предложения
: ??:??