23 мая 2023 г., 15:25

Любовна билка 

  Поэзия » Любовная
188 3 6

ЛЮБОВНА БИЛКА

 

Мракът ме разнищи – знаех, че те има –

празно пепелище – подир тежка зима,

дълго те очаквах – да се запозная

с тежките ти крачки в тъмната ми стая,

да ме полюлееш – в грубите си шепи,

ден или неделя – колко трае шепот,

който си преглъщал – сухо и на залци

в сумрачната къща, приютила залез.

Тихо е, но свиквам – думите изтляха.

Трудно се обиква сянката на вятър.

Бавно се превръщам в корен от тинтява.

Никой не прегръща – ако не остава.

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??