26 нояб. 2008 г., 09:20

Любовно очакване 

  Поэзия
643 0 0

Почакай още миг,

а може би са два.

Почакай тихо

за любовната следа.

 

Ти вечно бързаш,

нямаш време.

И всъщност търсиш

преди някой друг да ти я вземе.

 

Почакай още миг,

нима това е тя?

Почакай още миг,

тогава аз ще изкрещя!

 

Нима това е честно?

Да мразиш, да проклинаш, да си сам?

Нима за някого е лесно,

да изчака неочакваното сам?

 

А Ти, човеко, все на края осъзнаваш-

сам си, търсиш и се самосъжаляваш,

сам си, но намираш и се наслаждаваш!

© Лия Василева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??