11 июл. 2021 г., 20:40  

Марш, бе, ваш’ та кожа! 

  Поэзия » Юмористическая
259 6 8

Лято, жега, икиндия.
Избори, гълчава.
С някаква машинария
вота ще се дава.

 

И след третата мастика,
в кръчмата - сред село,
моя милост се натика,
в секцията смело.

 

Аз какво – електорална  
личност съм, обаче,
гледам, гледам – ще се чална,
даже ми се плаче.

 

А комисията рече,
да не я блокирам.
И стоя, и що ли вече,
като не разбирам?

 

Просто – хиксове, чертички,
палеца да сложа...
Разбираемо – за всички...

Марш, бе, ваш’ та кожа!

 

Дяволи да ви избират,
с тая нова мода,
дето хората разбират,
както вий народа.

 

И понеже тъй се чува,
че сме от Европа,
в наше село ще гласуват...
даскалът и попа.

 

 

 


 

 

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??